Makaleler, Tadilat

Ev Tadilatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev tadilatında dikkat edilmesi gerekenler 

Ev tadilatına birdenbire başlanmak öncelikle planlamaları yapmalısınız, neler istiyorsunuz? İhtiyaçlarınız neler? Ve tabii ki bütçeniz diyebilirsiniz ki bütçe önemli değil paramıza göre yaparız, ya da ne tutacak ki ya diyebilirsiniz ama işler öyle yürümüyor maalesef evde ki hesap çarşıya uymuyor. Aşağıda sizler için önemli olabileceğini düşündüğümüz bazı maddeleri sıraladık umarım yardımcı olur.

Bütçe

Tadilat yapılırken hiçbir zaman evde ki hesap çarşıya uymaz, o yüzden güzel bir planlama yapılmalı; örneğin evinizde neler değiştirmek istiyorsunuz? Lüks bir ev hayaliniz mi var? Yoksa ekonomik bir ev mi?   Öncelikle iş planlaması buna göre yapılmalı ve bütçenizi ona göre ayarlamalısınız.

Planlama

Evinizde neleri değiştireceksiniz? Mutfak, Banyo, Parkeler, Tavanlar, bir TV ünitesi kısacası komple evinizi tadilat yaptırmak istediğinizi düşünelim 2+1 normal bir daireyi komple tadilat yapmak 1 ay sürebilir ve hali hazırda oturduğunuz bir evse burası çok iyi bir planlama yapılmalı evinizi komple tadilat yaptıracağınızı varsayarak planlamayı aşağıda sıraladığım şekilde yapabilirsiniz.

  • Kullanılan yani hali hazırda oturduğunuz bir ev olduğunu varsayarsak en önemli nokta eşyalarınızı nalburlarda satılan tadilat naylonları ile korumaya alın.
  • Mutfak, Banyo dolapları değişecekse buraya portmanto’da eklenebilir, mevcutta evde oturduğunuz ve mutfak ve banyoyu kullanacağınız için öncelikle bunların siparişi verilmeli
  • İlk önce alt yapıdan başlanmalı su tesisatınız varsa kalorifer tesisatınızı çok eskiyse mutlaka değiştirin ve kırmalı yer altından yaptırın. Eğer doğalgaz borusu ile ilgili değişiklik yapacaksanız mutlaka projeye uygun ve yeni proje çizdirin igdaş onayı alın. Elektrik tesisatınız yetersizse mutlaka güçlendirme yapın.
  • Altyapı bittikden sonra alçı, boya işlerinizi yaptırın yalnız boyanın son katını en son yaptırın.
  • Sipariş ettiğiniz dolaplarınız hazırsa eskileri söktürün ve Seramik kaplamaları ve parke döşemelerini yaptırın.
  • Yeni mutfak dolabı, banyo dolabınızı montajını yaptırın.
  • Banyo bataryaları, lavobaların montajı.
  • Boyamızın son katıını parke süpürgeliklerine bant çekerek yapılır.

Son olarak evin temizliği yapılır.  

Güle güle oturun Yazan ve derleyen: Mehmet ANYIĞ 0532 4928809.